נזק בלתי הפיך מעדשות מגע רכות??

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/05/2015 | 19:07 | מאת: יונתן

שלום מאז ראש השנה אני סובל מבעיות חוזרות ונשנות בעיניים כתוצאה מהרכבת עדשות.בתחילה סברו רופא עיניים שאולי זה כתוצאת מעונת המעבר אולם מתחוור כי אין כך הדבר. בעבר הרכבתי עדשות מגע דו שבועיות למשך שעות רבות ביום וכיום איני מצליח להרכיב אפילו לשעתיים בלי תחושת אי נוחות (למצער לאחר ההרכבה ובימים שלאחר מכן). טופלתי בעבר במלא טיפול סטרואידים ומה לא (היה לי כנראה יובש בעיניים לפי מה שהבנתי) וכעת אני מטופל רק בקומו מודו. היום היתי אצל רופא העיניים ד"ר מירון והוא אמר לי שאם אמשיך לשים עדשות בעין ימין אני עלול להתעוור! משום שהוא ראה שיש כלי דם נפוחים ליד הקרנית או משהו כזה, ולכן אסור לי לשים עדשות לפחות לחודש ימים -שאלתי היא-האם ניתן להתעוור באמת מעדשות מגע? האם זה יחלוף? האם אוכל לעשות ניתוח לייזר? מה יהיה בגורלי? יצוין כי לא נתן לי אנטיביוקטיה משום שלדעתו אין זיהום בעין. אני לא מסוגל לשאת את מראי עם משקפיים.תודה

12/05/2015 | 19:11 | מאת: יונתן

ושכחתי לשאול-האם יתכן כי ביום בהיר אחד פיתחתי אי סבילות לעדשות מגע והאם זה הפיך??

17/05/2015 | 10:47 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

יונתן שלום לעיתים העין מפתחת איסבילות לעדשות מגע וקיים קושי בהרכבתם. בנוסף הקרנית הינה שקופה ללא כלי דם וצמיחת כלי דם עליהם יכולה לנבוע מהרכבת עדשות מגע. באם כלי הדם יגיעו למרכז הם יכולים להסתיר את ציר הראייה – וזה מה שהרופא שלך התכוון לדעתי להגיד. לגבי ניתוח להסרת משקפיים עליך לבצע בדיקת התאמה ולראות באם אתה מתאים. כל טוב דר' ליכטר

17/05/2015 | 17:41 | מאת: יונתן

מנהלי פורום בריאות העין