אודם בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/05/2015 | 23:03 | מאת: לי

שלום, לפני שבועים התחילה לי אדמומיות ליד האישון (העיגול הצבעוני) שהגיעה מחלקו העליון של הלבן (כיוון הגבות). לאחר מספר ימים האדמומיות חלפה מעצמה. ואחרי מספר ימים שוב חזרה. כעת מידי פעם מרגישה גם צריבה (קטנה) ומשתמשת בטיפות עיניים טבעיות להקלה. אני מאוד מפחדת לגשת לרופא העיניים אבל מכיוון שאני מרכיבה עדשות בדכ- מודאגת. מרגע הופעת האדמומיות הפסקתי את השימוש בעדשות, ורק כאשר האדמומיות עברה, הרכבתי שוב ליום אחד ואז הבחנתי בחזרתה. מה עלי לעשות?

04/05/2015 | 14:29 | מאת: ד"ר ישי פאליק

לי שלום רב בכל מקרה של הופעת אודם בעין על רקע הרכבת עדשות מגע יש לגשת לבדיקת רופא עיניים לעיתים עלול להמצא אבצס בקרנית שמחייב טיפול אנטיביוטי ועל כן אין להזניח לעיתים מדובר בתופעה של אי סבילות לעדשות מגע וגם אותה יש לאבחן ממליץ לא להשתהות עם הבדיקה- שאינה מפחידה כלל בברכת רפואה שלמה דר ישי פאליק

06/05/2015 | 11:51 | מאת: לי

ראשית תודה רבה על המענה המפורט! כרגע אני ללא עדשות כבר שבוע והאדמומיות הלכה ופחתה עד כדי כמעט העלמות. אין צריבה, או כל סימפטום אחר. בכל מקרה קבעתי תור לעוד מספר ימים לבדיקה. עד אז, 1. האם יש סיכוי שמדובר בזיהום בקרנית או משהו חמור אחר, בהתחשב בעובדה שהאודם כמעט ונעלם ואין תסמינים אחרים? 2. אני מרכיבה עדשות רכות, חד פעמיות במשך מס שנים. מה עושים אם מדובר באי סבילות? לא אוכל להרכיב עדשות יותר?

מנהלי פורום בריאות העין