החלפת עדשה בפעם שניה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/04/2015 | 11:57 | מאת: דורית

עברתי ניתוח קטרקטה. הכוונה היתה להשיג 0.5 והתקבל1.25 אינני רואה בהיר לשום מרחק. לאחר הניתוח אזדקק למשקפיים לכל המרחקים. לפני הניתוח רק למשקפי קריאה . יש לי בוהק חזק ואני מרכיבה לעיתים קרובות משקפי שמש אפילו בבית . אני שטה בתוך ענן כשמת לכת או מביטה למרחק יש שינוי דרסטי בצבעים שאני רואה. האם מצב זה מאפשר תיקון

דורית שלום רב, לעיתים קורה שהחישוב של מספר העדשה המתוכננת להשתלה בעת ניתוח הקטרקט, איננו מדוייק או לא מתאים בדיוק למבנה האופטי של העין, אז התוצאה המושגת איננה כמתוכנן. כפי שקרה אצלך, במקום 0.50 התקבל 1.25 השאלה היא אם מדובר בפלוס או במינוס. במקרה של מינוס- זה דווקא יהיה נוח לראייה מקרוב. במקרה של פלוס- זה לא יהיה נח, לא לקרוב ולא לרחוק. לגבי התלונות על בוהק חזק, עננים ושיונוי בראיית צבעים, יש לעבור בדיקת רשתית ובדיקת מרכוז העדשה המושתלת. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין