היפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/05/2015 | 06:41 | מאת: אהובה

לפני כשלושה חודשים הבחנתי בהפרעת ראייה בעיני השמאלית, שכעת ידוע לי שמדובר בתסמונת ה"זבוב". הרופא אמר לי שמדובר בהיפרדות זגוגית העין. לדאבוני גם הוסיף ואמר שאין הוא יכול לעזור לי ועלי להתרגל למצב וכן עלי לראות רופא עיניים בעוד שלושה חודשים ובאם המצב יחמיר חלילה עלי לפנות לביה"ח ללא כל דיחוי.ראוי לציין שלא נמצאו קרעים. נשאלת השאלה האם אין שום תרופה ו/או טיפול למצב העין שלי? האם זה אי פעם יחלוף מעצמו? ואם המצב יחמיר האם ניתן טיפול להטיב את המצב? ראוי לציין שעברתי ניתוח קטרקט בשתי עיני בשנים 2011 עין ימין, 2012 עין שמאל וכעת נאמר לי שהקטרקט חזר בשתי עיני אך הוגדר כמצב קל ולא נעשה דבר בנדון. האם יש אפשרות שאוכל לעבור ניתוח קטרקט גם במצב של היפרדות זגוגית העין? זה מאוד מפריע לראיה שלי. אודה לתשובתך באמצעות המייל שלי. בברכה, אהובה

שלום, הזקיק שנוצר לא יעלם מהעין, המוח ילמד במהלך הזמן לסרוק אותו בהתעלמות ולא להתייחס לנוכחות. לגבי הופעת עכירות משנית לאחר ניתוחי קטרקט, הרי שמדובר לא בניתוח חוזר אלא בטיפול בלייזר מסוג יאג שנמשך מספר שניות ומשפר מיידית את חדות הראייה. עכירות זו מופיעה בשכיחות גבוהה ואין לך מה לחשוש מלבצע את הלייזר. בברכה, ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום בריאות העין