מכלול של תופעות מוזרות בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/05/2015 | 20:37 | מאת: שירה

הי, בשבוע האחרון אני סובלת ממשהו שמאוד מציק לי בעפעפיים העליונות, כאילו יש לי משהו על העפעף שמכביד עליו. אם אני מתאמצת אני יכולה לראות בליטות זעירות על שפת העפעף (קצת מעל הריסים). בנוסף, אני לפעמים אני חשה בטשטוש קל של הראיה, לפעמים נפיחות קטנה של העפעפיים ולפעמים אודם קל בלבן של העין. קדמו לתופעות האלה יומיים-שלושה של כאבי עיניים חזקים. עוד כמה פרטים עלי (שאולי רלוונטים): -אני בת 28, מרכיבה משקפיים -אני על תזונה קטוגנית כבר כמעט שנה -אני נוטלת תוספי תזונה -יש לי כמה נימים נראים לעין על עפעף ימין (התופעות שם יותר קיצוניות) התופעות האלה מאוד מפריעות לי בשגרה והתור הכי קרוב שהצלחתי להשיג הוא בעוד חודש, לכן מאוד אשמח לקבל את חוות דעתכם, והאם יש דרך להקל על התופעות עד התור שלי לרופא. המון תודה! שירה

04/05/2015 | 14:23 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שירה שלום רב מתאורך ייתכן ואת סובלת מדלקת של שולי העפעפיים -בלפריטיס- מומלץ במקרים אלה הגיינה של שולי העפעף עם מטליות כגון EYECARE ולעיתים אף קומפרסים חמים יבשים- להזהר לא לגרום לכוויה בנוסף ניתן במקלחת לנקות בעדינות את העפעפיים עם שמפו אל-דמע בעיניים עצומות כמובן בכל מקרה של הופעת גירוי משמעותי בעיניים מומלץ להגיע לבדיקה בהקדם ולא להמתין זמן רב בברכת רפואה שלמה דר ישי פאליק

05/05/2015 | 16:46 | מאת: שירה

אכן לפני כשנה וחצי היה לי בלפריטיס שרופא עיניים הגדיר "כרוני", התופעות היו קצת שונות ולכן לא קישרתי. את המטליות אני יכולה לקנות בלי מרשם רופא? (התור עוד רחוק...) שאלה נוספת- בנוסף לתופעות הנ"ל יש לי "קפיצות" בעפעפיים. לאחרונה הקפיצות האלה מופיעות גם במקומות אחרים בפנים (לחיים ושפתיים), אתה חושב שזה קשור לבלפריטיס או שמדובר במשהו נוירולוגי אחר? המון תודה, שירה

05/05/2015 | 16:46 | מאת: שירה

אכן לפני כשנה וחצי היה לי בלפריטיס שרופא עיניים הגדיר "כרוני", התופעות היו קצת שונות ולכן לא קישרתי. את המטליות אני יכולה לקנות בלי מרשם רופא? (התור עוד רחוק...) שאלה נוספת- בנוסף לתופעות הנ"ל יש לי "קפיצות" בעפעפיים. לאחרונה הקפיצות האלה מופיעות גם במקומות אחרים בפנים (לחיים ושפתיים), אתה חושב שזה קשור לבלפריטיס או שמדובר במשהו נוירולוגי אחר? המון תודה, שירה

מנהלי פורום בריאות העין