ירידה בחדות ראיה בזמן קצר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/04/2015 | 23:16 | מאת: יעקב ניצה

שלום רב אני בת 50 עד לפני שלושה חודשים חדות הראיה שלי מרחוק היתה מצויינת . לפני חודשיים חזרתי מטיול בתאילנד וכמה ימים לאחר מכן (אולי יש קשר אולי לא ) התחלתי לראות מטושטש . פניתי לאופטומטריסט והוא שלח אותי דחוף לרופא עיניים כי לפני שנה נבדקתי אצלו וראייתי היתה6/6 .נבדקתי עי רופא עיניים והוא ציין כי העיניים לא חולות ושיש צורך במשקפי ראיה לרחוק. לציין כי אני מרכיבה משקפי ראיה לקרוב . חזרתי לאופטומטריסט ותוצאות הבדיקה היו ראיה מרחוק 1.75 וראייה מקרוב 3.00 ( גם לראיה מקרוב המספר קפץ. שאלתי היא האם יתכן כי יש החמרה בחדות הראיה בזמן קצר

ניצה שלום רב, תופעה זו תיתכן ונורמאלית לחלוטין. נתקלתי בה פעמים רבות, באופן בסיסי יש לך רוחק ראייה ובמשך השנים שרירי העין התגברו על מספר הפלוס והמינוס. לאחרונה השרירים נחלשו עקב הגיל ואת צריכה משקפי רחוק וקרוב. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין