דלקת חוזרת בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/04/2015 | 10:37 | מאת: שני

שלום לכם, כתבתי פה לפני מספר ימים ודלגו על השאלה שלי. מאז היינו בשניידר ואבחנו אצלה תגובה פפילרית עדינה כלומר דלקת לחמית שמתאימה לרקע אלרגי עם הפנייה לבדיקות אלרגיה. קיבלה טיפות זיילט ואופטילסט יש לי שאלות ואשמח לקבל מענה- האם אלרגיה בעין יכולה להיות רק אלרגיה עונתית\אבק או גם אלרגיה לאיזשהו מזון? האם הגיוני שתגובה אלרגית תחזור שוב ושוב באותה העין ובשנייה בכלל לא? והאם יכול להיות שזו בכלל חסימה מבנית של תעלת הדמעות ולא אלרגיה?

שלום רב, אכן דלקות עיניים חוזרות בעין אחת בילדים יכולות לעיתים לנבוע מגורם מבני כגון חסימת דרכי הדמעות שאופיינית לעין אחת. פנו לרופא עיניים שתחום עיסוקו ילדים, ייתכן וכדאי לבצע שטיפת דרכי דמעות. בברכה, ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום בריאות העין