היפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/04/2015 | 00:26 | מאת: דנה

שלום, לפני כחודש החלו להופיע לי בשתי העיניים עיגולים שחורים רצים ומן עיגולים שקופים קטנים בשדה הראייה. לפני מספר ימים הגעתי לבדיקה אצל רופא העיניים שאיבחן לי בשתי העיניים ע"י בדיקה להרחבת אישונים PVD . כארבעה חודשים קודם לכן ביצעתי את אותה בדיקה שגרתית בשל קוצר ראייה יחסית גבוה בעיניים וכיוון שלאחי הייתה היפרדות רשתית לפני כשנה וחצי, הבדיקה הייתה תקינה. כיוון שכבר עבר יותר משבוע מאז שהתחלתי לראות את אותם סימנים המנבאים PVD הרופא שלל כרגע סיכון להיפרדות רשתית. נמנע ממני כרגע לבצע פעילות גופנית של הרמת משקולות ונתבקשתי להגיע עוד חודשיים לצורך מעקב. יש לי מספר שאלות בנוגע למצב היפרדות זגוגית: 1. האם תהליך ההיפרדות מסתיים בשלב כלשהו, במידה וכן כמה זמן הוא אורך ואיך ניתן לדעת שהסתיים? 2. איזה פעילות גופנית בדיוק אינני יכולה לבצע? אני נוהגת לבצע פעילות ספורטיבית בחיי היומיומיים הכוללת ריצה, נסיעה על אופניים, פילאטיס והרמת משקולות. 3. האם תור לעוד חודשיים אינו מאוחר מדי בעקבות הסיבוך שאירע לאח שלי? האם מומלץ לגשת שוב לבדיקה בתוך כמה שבועות בודדים? אודה לתשובה , דנה

דנה שלום רב, תהליך היפרדות הזגוגית הוא די מהיר, אך תהליך נמשך לעיתים מס' חודשים. לא ניתן להרגיש את סיום התהליך הניווני. בזמן ההיפרדות החריפה, כלומר חודש ראשון, מומלץ לא לעשות מאמץ פיזי קשה כגון הרמת משקל וריצה. ביקורת רשתית לאחר חודשיים זה בסדר, אח"כ יש להיות במעקב רשתית אחת לחצי שנה. בברכה פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין