טשטוש ראיה חולף בעין אחת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/04/2015 | 17:49 | מאת: גיל

שלום, כבר זמן רב שבערך פעם בחודש יש לי טשטוש ראיה בעין ימין. הטשטוש יכול להמשך מספר שעות. נבדקתי על ידי רופאי עינים בזמן טשטוש ולא נמצא דבר, נבדקתי גם על ידי נוירולוג ו- MRI ארובות עיינים, דופלר עורקי צוואר, ללא שום הבחנה. נבדקתי על ידי אופטימטריסט בזמן טשטוש והוא גילה כי המספר בעין השתנה ב 3.4 מספר וכי צריך להוסיף פריזמה. הוא לא התייחס לעובדה שלאחר מספר שעות הכל חוזר לכמו שהיה ואז העדשה לא תתאים. מה עוד ניתן לבדוק?

30/04/2015 | 12:21 | מאת: גיל

רק להוסיף שאני בן 39 עם מספר משקפים מינוס 8. ללא שום בעיות בריאותיות מיוחדות נוספות. הבחנתי שאירוע כזה קורה תמיד באזור של שינויי מזג אוויר (השבוע עברנו מימים קרים לשרב)

שלום רב, היות והטשטוש חולף לאחר מס' שעות ומופיע אחת לחודש, לא ניתן לתת מספר דיאופטרי קבוע. התופעה איננה מובנת לי, לכן אני ממליץ על יעוץ נוירואופטלמולוגי, וכן בדיקת אולטראסאונד של עורקי התרדמה (קרוטידים) ושדה ראייה בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין