המטומה ליד העין (ללא מכה)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/04/2015 | 08:48 | מאת: יוסי

בוקר טוב, התעוררתי בבוקר שבת שמח וטוב לב, וכשהבטתי בראי מצאתי לפתע כתם כהה קטן, המטומה, לצד העין, לא בתוך, בצד הקרוב לאף. לא קיבלתי מכה (אולי תוך כדי שינה..משהו.). לא כואב לי כלום, לעת עתה הבעייה היא רק אסטטית. אשמח לחוות דעת קלה מה זה עלול להיות, האם עלי למהר לראות רופא? בן כ- 54, בריא, לא נוטל שום תרופות (פעיל ספורטיבית). תודה.

27/04/2015 | 10:31 | מאת: ד"ר ישי פאליק

יוסי שלום רב אם המדובר בהמטומה על גבי העין עצמה על "הלבן" של העין לרוב אם אין חבלה הממצא ללא משמעות קלינית ובכל זאת מומלץ להבדק ע"י רופא עיניים בהרחבת אישונים אם הממצא על העור ליד האף וקרה מבריאות שלמה ממליץ לראות רופא עור בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין