לידידה שלי יש מעין בליטה ועין אדומה, מה זה?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/04/2015 | 18:59 | מאת: ידיד שואל

שלום, ידידה שלי סובלת ממעין בליטה שעומדת לפקוע(נראה כך) בלובן העין, ליד האישון אך לא בתוכו, ובאותו צד העין הלובן אדום. מה זה? מה דרכי הטיפול? האם זה מקרה דחוף לטיפול? תודה רבה

שלום רב, יתכן ומדובר בתהליך ניווני של הרקמה התת לחמיתית הנקרא פינגואקולה, אשר לעיתים מתפתח בה תהליך דלקתי הגורם לבצקת מקומית ודלקת. לעיתים מצטברים לידה נוזלים ואז האזור נראה אדום וכאילו ציסטי. אפשר לנסות טיפות סטוריאידים חלשים מסוג לוטמקס למשך שבועיים עד שלושה.וטיפול ליובש מסוג וסקוטירס ג'ל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין