רשיון נהיגה לרכב כבד

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/04/2015 | 12:30 | מאת: עומרי

שלום, ברצוני להוציא רשיון נהיגה לרכב כבד. תנאי קבלת הרשיון בנושא הראייה והעיניים הוא (ע"פ משרד הרישוי) : "חדות ראיה: 6/12 בשתי העיניים לפחות, שדה ראייה לשתי העיניים לא פחות מ-140 מעלות בשתי העיניים יחד. רשאי להסתייע במשקפיים או עדשות מגע" נולדתי עם פזילה, עברתי מספר ניתוחים לסידורה וכעת אינני פוזל. אך בבדיקת הראיה שערכו לי , הודיעו לי כי אינני יכול להוציא רשיון כיוון שאני לא רואה ראיה דו עינית. האם זה נכון? האם ישנם תקדימים? יש טעם לנסות וללכת למכון הרפואי? ישנם פתרונות רפואיים לכך? תודה מראש,

עומרי שלום רב, אדם הנולד עם פזילה, למרות ניתוחי פזילה שעבר הראייה הדו עינית שלו לעיתים איננה מפותחת ולעיתים אף מאוד לקוייה. לצערי אין לבעיה זאת טיפול. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין