ניתוח לייזר לתיקון ראיה בפעם השניה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/04/2015 | 09:54 | מאת: רחל

שלום רב לפני 7 שנים עשיתי ניתוח לייזר בעיניים לתיקון הראיה באחד המכונים, נכון להיום לאחר בדיקת ראיה אצל רופאת עיניים ובאופטיקה מסתבר שאני שוב צריכה משקפיים עם מספר של 1.75 בעיין ימים ובעיין השניה 1 . הנני בת 41 , חזרתי למכון שבו בצעתי את הניתוח הייתי בשני ביקורות ונאמר לי כי הניתוח יתבצע שוב אבל רק בעין אחת בעין ימין מהסיבה בגלל הגיל שלא אצטרך משקפיים לקריאה מקרוב והעיין הימנית תיתן כוח לעין השניה , האם זה סביר ?? זה בסדר ??? לעשות רק בעיין אחת בלבד? אודה מראש לתשובתכם רחל.

רחל שלום רב, לדעתי אכן כדאי לתקן רק עין אחת ועין שניה להשאיר ללא ניתוח, על מנת שתישאר לך עין אחת הרואה לקרוב ועין שניה הרואה לרחוק שיטה הנקראת מונו-ויז'ן, העוזרת לתפקוד מעל גיל 40. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין