[email protected]

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/04/2015 | 00:03 | מאת: שי

שלום. אני בן 41 עד לפני שנתיים היה לי מספר 5 בשתי העיניים קוצר ראיה. כל השנים אני עם עדשות קשות מגיל 17. בחודשים האחרונים חלה ירידה משמעותית בראיה בעין ימין. אופטומטריסט זיהה ירידה למספר 7.5 בעין ימין והתאים לי משקפיים. בעין שמאל נשאר 5. רופא עיניים בדק את הקרנית וכן שלח אותי לצילום קרקעית העין ובדיקת oct. הרופא טוען שהכל מאה אחוז תקין גם בקרנית וגם ברשתית ושמכיוון שאני רואה טוב עם המשקפיים החדשות ואין ממצא פתלוגי אין צורך בהמשך הבדיקה. בכל זאת אני שואל - מה יכול לגרום לירידה הדרסטית בירידה בעין ימין והאם עלי להיות מודאג או כן לחשוב על בדיקות נוספות???

13/04/2015 | 10:02 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שי שלום רב העליה במספר עשויה לנבוע ממספר סיבות אחת הסיבות השכיחות כאשר אין ממצא בOCT ובמיפוי הקרנית הינה שינויים מבניים בעדשת העין. התופעה נקראת MYOPIC SHIFT בכל מקרה אם אכן הראיה עם המשקפיים החדשות תקינה ובכל זאת אתה חווה למרות הראיה התקינה מעין תחושה לא ברורה של פגיעה בראיה ממליץ לבצע גם שדות ראיה כיוון שלעיתים ישנן סיבות אחרות לפגיעה בראיה שאינן נובעות מהעין עצמה ושדה ראיה עשוי לחשוף אותן בברכה דר ישי פאליק

14/04/2015 | 09:12 | מאת: שי

תודה על התגובה. מספר שאלות הבהרה 1. אם יש שינויים מבניים האם זה משהו שדורש טיפול? מה עושים אם הראיה ממשיכה להתדרדר? מה זה בעצם הבדיקת שדות שהצעת? תודה

מנהלי פורום בריאות העין