התייעצות לגבי כאבים לא מוסברים מעל עפעף העיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/04/2015 | 21:21 | מאת: שלום

שלום רב, עד לפני כשנה הייתי צרכן מוגזם של עדשות מגע יומיות למשך כ-10 שנים ברצף, 16 שעות ביום ללא כל סיכוך. לפני כשמונה חודשים התחילו לי כאבים מסוג לחץ/חולשה של מעין עצב מעל עפעף העין בנקודה מאוד ספציפית לרוב בצד ימין אבל לעתים גם בעין שמאל. זה מתבטא למשל בבוקר כשאני קם קשה לי לפתוח את העין (אני מרגיש שישנתי על העין) ובלחצים ספורדיים באותה נקודה. כמו כן, במשך מספר חודשים לא הצלחתי לפתוח את עין ימין כמו עין שמאל והיה חשד לחולשה של עצב הפנים. בכל מקרה, לאחרונה עשיתי US עיניים ו-MRI מח וארובות והכל נמצא תקין ב"ה, אולם הכאבים עדיין קיימים. אבקש לציין כי התחלתי לאחרונה טיפול של הילוקומוד + ויטאפוס. נשאלת השאלה האם פספסתי משהו והאם יש מזור או הסבר לבעיה שלי. מאוד קשה לי לחיות ככה והתסכול בהתאם. תודה רבה

שלום רב, יתכן והופיעה אצלך בעיה שנקראת okular serpace dizeazt על רקע של הרכבה ממשוכת של עדשות מגע. הטיפול המומלץ הוא הרטבה מרובה של העיניים כטיפול ביובש ע"י תחליפי דמעות ללא חומר משמר מסוג הילוג'ל וטיפות וויסקוטירס ג'ל ללילה וכן לנסות טיפול ממשוך ע"י טיפות מסוג רסטאזיס פעמיים ביום. כמובן יש לשלול קיום תופעה תסמונת הפצע החוזר בקרנית עין ימין או שמאל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין