האם חייב להרכיב משקפיים?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/04/2015 | 19:58 | מאת: רינה

שלום, בני בן 14. לאחרונה עבר בדיקת ראייה והתקבלו התוצאות הבאות: עין ימין: קוצר ראייה 1.75- צילינדר 1.50+ axis 90 עין שמאל: קוצר ראייה 1.75- צילינדר 1.25+ axis 90 שאלתי: על סמך התוצאות הנ"ל, האם בני חייב להרכיב משקפיים? תודה מראש

05/04/2015 | 14:40 | מאת: ד"ר ישי פאליק

רינה שלום רב הרכבת משקפיים הינה זכות לא חובה ומבוססת על נתונים שהם מעבר למספר עצמו כשהנתון העיקרי הינו מה חדות הראיה כששתי עיניו פקוחות ללא משקפיים באופן כללי המומלץ הוא להרכיב משקפיים כשחדות הראיה אינה טובה אי הרכבת משקפיים אינה גורמת נזק של ממש מבחינת החשש שאי הרכבת משקפיים עשויה להגדיל את המספר ישנן ראיות לכאן ולכאן ואין מסקנה חותכת בכל זאת כיוון שישנן ראיות לפחות בילדים צעירים שמומלץ להרכיב משקפיים הייתי כן ממליץ לשקול להרכיב אותם

מנהלי פורום בריאות העין