פענוח בדיקת O.CT

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/03/2015 | 14:25 | מאת: לילי

שלום רב בצאתי בדיקה של עצבי הראיה O.C.T עין ימין עובי ממוצא של RNFL בגדר הנורמה 95 מיקרון צורת דבשת הכפולה שמורה. עין שמאל עובי שכבת הRNFL בגדר הנורמה אך יש עיבוי טמפורלי יתכן משני ל E.R.M רציתי לדעת מה פרוש העבוי האם זה הסתידות בעורקי הרקה ומה פרוש E.R.M בברכה לילי

29/03/2015 | 09:24 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

לילי שלום העיבוי הינו יחסית לנורמה. אין קשר להסתיידות עורקי הרקה - שכו הם אינם נמצאים בתוך המדידה בעין. פרוש ERM הינו Epi Retinal Membrane שהינו נוכחות קרום (ממברנה ) מעל הרשתית. יש להבדק על ידי רופא עיניים בכדי לראות אם קרום זה קיים. בברכה דר' ליכטר

מנהלי פורום בריאות העין