לזיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/03/2015 | 14:53 | מאת: אירית

עשיתי US לגלגל העין בעקבות המלצה של רופאת העיניים. נרשם כי הלזיה לא באה לידי ביטוי אקוסי- גובה 400 מיקרון לא ממש מובן לי על מה זה משפיע. מה ההשלכות. אם הלזיה גדלה בקוטר אין השפעה, אלא ר בעובי? יש השפעה על הראיה? תודה

אירית שלום רב, המדיניות של פרוש בדיקת הUS לגבי גובה של גידול בקרקעית העין היא כי אם גובה הלייזה הוא מעל 500 מיקרון יש להתייחס לממצא כממצא חשוד ולעקוב יותר באינטנסיביות אחר גדילה ולהחליט על סוג טיפול. קוטר הממצא פחות חשוב, בעיקר שמדובר בנגוס גוראדלי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין