הסתכלות ממושכת וישירה על השמש.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/03/2015 | 15:30 | מאת: בנימין

שלום! בעת ליקוי החמה שהיה היום הסתכלתי אל השמש במכוון למשך זמן של קצת פחות מדקה (בערך 30-40 שניות) (ללא אמצעי הגנה). ההסתכלות הייתה רק עם עין שמאל (עצמתי את עיני השנייה). כבר בערך ארבע שעות מאז שאני רואה נקודה במרכז הפריים של עין שמאל. (נקודה זוהרת בצבע ירוק בידיוק במרכז הפריים) האם זהו סימן לפגיע חמורה בעין? בנוסף האם הנקודה הזו תישאר שם או שזה עניין זמני ? ואם זהו עניין זמני מה ההערכה המשוערת עד ההבראה? בתודה,בנימין.

24/03/2015 | 16:24 | מאת: פרופ' קרמר ישראל

בנימין שלום רב, במידה והנקודה במרכז שדה הראייה של עין שמאל לא תחלוף תוך מס' ימים, יש לעבור ברור רישתית כולל צילומי רשתית מסוג FA+OCT ולבדוק אם יש נזק מקרינת השמש ואם ניתן לטפל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין