תוצאות פענוח OCT

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/03/2015 | 11:59 | מאת: אייל

של אני חולה סוכרת סוג 2 מאוזן עם תרופות בלבד ,בן 49 תוצאות הבדיקה פוענחו ונרשם: "בשתי העיניים הידקקות של הRNFL נמוך מאוד מהנורמה יחס C/D כ 0.70 מדגמת שקערורית שנפחה כ 0.27 ממ"ק ימין, 0.29 שמאל אני עומד גם לפני בדיקת שדה ראייה מה הפענוח אומר ?

אייל שלום רב, בינתיים לפי הנתונים הנ"ל לא ניתן להסיק מסקנות לגבי מחלת הגלאוקומה. יש לעקוב אחר לחץ תוך עיני ושדה ראייה שזו הבדיקה החשובה במקרה שלך לשלול מחלת הגלאוקומה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין