דלקת עיניים בהריון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/03/2015 | 09:02 | מאת: איילת

שלום ד"ר, אני בשבוע 13 להריון ונדבקתי מבני הקטן בדלקת עיניים. אחת העיניים מאוד אדומה ומפרישה די הרבה. הבנתי שרוב דלקות העיניים הן ממקור ויראלי ולכן לא כדאי למהר לקחת אנטיביוטיקה. האם אתה ממליץ לחכות ולראות האם עובר לבד או שכדאי להתחיל טיפול? איזה טיפול מתאים לשליש הראשון של ההריון ולא מסכן את העובר? מודה לך מראש על התשובה והסבלנות, איילת

16/03/2015 | 20:19 | מאת: ד"ר ישי פאליק

איילת שלום רב אכן סביר להניח שהדלקת ממקור ויראלי אך אין ודאות שכך המצב מומלץ להבדק ע"י רופא עיניים ולא להמתין שהמצב יחלוף מעצמו בינתיים כדאי להשתמש בתחליפי דמעות נטולי חומר משמר אם אכן הדלקת ויראלית לא יתחילו אנטיביוטיקה ואם חידקית ישתמשו בתכשיר שמותר לשימוש בהריון בברכה דר ישי פאליק

19/03/2015 | 19:59 | מאת: איילת

שלום דר פאליק, בהמשך לשאלתי, קיבלתי טיפות סילוקסן וטוברקס משחה לטיפול בדלקת העיניים. האם תרופות אלו בטוחות לשימוש בחודשים הראשונים של ההריון? האם אין סכנה לעובר? ואם לא בטוחות אז מהו הטיפול המומלץ? מודה לך מאוד על תשובתך והתייחסותך, בברכה ושבת שלום, איילת

מנהלי פורום בריאות העין