מעכב של NF1

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/03/2015 | 13:36 | מאת: שמואל כהן

שלום פרופסור גיל 49 סובל מיNF1 הים LT CAV SINUS MENIGIOMA קיבלתי טיפול של ר RADIOSUGERY בצתי בדיקה של OCT של עצבי הראיה פענוח עובי ממוצע של הRNFL גבולי הידקקות מובהקת ברביע תחתון הממוצע הנמדד 79 מיקרון עין שמאל עובי ממוצע של שכבת ה רRNFL BNUL נמוך עם הידקקות כמעט בכל הרביעים הממוצע הנממדד 72 מיקרון בצילום פלורסצאין הים הזרה עין ימין אזוי צביעת יתר דיפוזית תת רשתיים פזורים רושם של אזור תת צביעה טמפורלית נזאלית בהיקף לא ברור אם CNPעין שמאל עכירות רושם של צביעת יתר קל תת רשתית חלשה יותר מאשר בימין בשתי העיניים רושם של שינוי קוטר כלי הדם בבדיקה של ASV בבדיקה של שדה ראיה ממוחשב עין ימין נזק נרחב במחצית עליונה צממצום נזלי השוואה הרעה עיו שמאל ירדה כללית ברגישות נזק נזלי וקשתי עליון יותר מתחתון כולל במרכז בבדיקה של MRI תהליך עובר האדרה באספקת קדמי של הקוורנוס סינוס משמאל מקיף את הקוורנוס קרוטיס וחןדר לארובה מעט גדול יותר מסריקה קודמת בבקש פרופסור הים הפשר לקבל הסבר לבדיקות של עניים שעברתית תתודה שבת שלום

08/03/2015 | 14:21 | מאת: שמואל כהן

שלום הפשר לכבל הסבר בבקשה

שמואל שלום רב, לפי הממצאים שהבאת להלן, נראה כי הגידול התפשט סביב עצב הראייה השמאלי בסינוס וגם קדימה לארובת העין. עקב כך נפגעו 2 עצבי ראייה ככל הנראה באיזור ההצטלבות של מסילות הראייה, לכן שדות הראייה של שתי העיניים נפגעו בצורה משמעותית גם OCT מראה על פגיעה בסיבי עצב הראיה. לגבי האנגיוגרפייה עם פלוארסצאין יש להתייעץ עם מומחה רשתית בהקשר עם הנגעים ברישתית. לגבי שדות הראייה כדאי לקבל יעוץ נוירואופטלמולוגי ונירולוגי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

12/03/2015 | 12:12 | מאת: שמואל כהן

תודה פרופסור יום טוב

מנהלי פורום בריאות העין