שימוש/ סיכונים בתרופת קסאטראל

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/03/2015 | 07:54 | מאת: עוזי עילם

אני בן 71 ואמור לעבור בעתיד ולא בזמן הקרוב ניתוח קטרקט. האורולוג רשם לי תרופה בשם קסטראל. האם ניתן להשתמש בה עד למועד הניתוח ללא חשש מהשפעה עתידית על הקטרקט. בתודה עוזי עילם

עוזי שלום רב, התרופה בשם קסאטרל מפריעה להתרחבות האישון בזמן ניתוח הקטרקט לכן מומלץ להפסיק אותה 7 ימים לפני הניתוח במידה והאורולוג המטפל מאשר זאת. וכן מומלץ לקחת טיפות להרחבת הטיפות מסוג אטרופין 1% שלוש פעמים ביום 3-5 ימים לפני הניתוח. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

הכוונה לטיפות אטרופין להרחבת האישון בברכה פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין