עין שמאל קופצת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/02/2015 | 00:14 | מאת: סמדר

שלום, אני יודעת שהשאלה שאני אשאל היא קצת סבוכה ואני מעריכה כי תפנו אותי לרופא המטפל - המלצה על רופא שיטפל בבעיה. אני חולת אפילפסיה העמידה לטיפול תרופתי. כרגע אני לוקחת את התרופות פריזיום ולמוג'ין (אני לוקחת אותן למעלה משנתיים). מזה כחודש - חודשיים החלו לי קפיצות לא מעטות בעין שמאל (כ- 5,7 קפיצות - תיקים ליום) יצוין שהעין איננה קופצת לי כאשר אני בהתקף וללא שום טריגר מסביב. לפני כחודשיים התחלתי לקחת גם את התרופה אימורן והפסקתי. (התיקים הופיעו לאחר שהתחלתי את האימורן אך עדיין נמשכים) מה יכולה להיות הסיבה, האם אלו תופעות לוואי של התרופות? האם ישנו איזשהו כיוון שאתם יכולים לחשוב עליו מלבד לחץ? שוב, כמובן שאינני מצפה שתתנו לי תשובה ספציפית למצבי הסבוך אך השערה של מה זה יכול להיות במצבי... ומה עליי לבדוק.

סמדר שלום רב, זהו גירוי של העצב המפעיל את שריר העפעף. תופעה שמופיעה גם ללא קשר לטיפול התרופתי אותו את מקבלת ולמעשה ברוב המקרים התופעה חולפת מאליה. לעיתים ניתן לנסות עם טיפות וולטרן 3 פעמים ביום למשך 10-14 יום. בברכה ד"ר עמי הירש.

מנהלי פורום בריאות העין