פענוח מונח רפואי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/02/2015 | 15:34 | מאת: מנחם

בן 53 עקב סטורג'-ובר וגלאוקומה בעין אחת איבדתי בה ראיה בגיל 40 , בעקבות שטף דם ורידי . לפני מספר ימים , בעת מאמץ גדול , חשתי כאב חזק ופתאומי בעין , שהלך ונחלש עד שנעלם . בתוצאות אולטראסאונד נקבע שיש לי מצב של המואפתלמוס , hamophltalmiic blind eye . אני מנסה לברר את משמעות האבחנה , הקפדתי על האיות בעברית ובאנגלית כפי שהודפס באבחנה על ידי שני רופאים . האבחנה המלאה של האולטראסאונד : חלל הזגוגית מלא בדימום רשתית נראית צמודה מספר איזורי הסתיידות כורואידליים בדמית תודה

24/02/2015 | 15:52 | מאת: ד"ר ישי פאליק

מנחם שלום רב המופתלמוס פרושו שחלל העין מלא דם כפי שנמצא באולטראסאונד hemophthalmos זה האיות המדויק בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין