מקרה של ראיה דרך צינור...

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/02/2015 | 07:06 | מאת: רם בן יעקב

שלום וברכה. בתי בת ה-14 בעוד חודש, החלה להתלונן שלפתע פעם פעמיים ביום, היא רואה בעין שמאל כמו "דרך צינור" והעין כואבת שהיא מסתכלת שמאלה . אז נכון שהיא מאושפזת כבר מיום א ב"העמק" ואמש היה MRI והבוקר יבחנו אותו הרופאים, אבל חשבתי אולי לשמוע מכם גם חוות דעת? אגב לפני חודשיים היא הייתה במיון עם תופעה של כאב חד ברגל ואי יכולת לעמוד עליה, חשבנו אז על קריש דם ,אולם שללו זאת בבדיקות, הייתכן שזה קשור? היא אגב מרגישה טוב ואין סימפטומים נוספים [כאב ראש, בטן וכו...] תודה.

רם שלום רב, ראייה "דרך צינור" נובעת בדר"כ מפגיעה באספקת הדם לראש עצב הראייה מסיבות שונות כגון, קריש דם או גידול הלוחץ על אספקת הדם לעצב הראייה . MRI יראה את הגורם לתופעה זו. בברכה פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין