פרוטאוס מירביליס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/02/2015 | 21:32 | מאת: אורית

דוקטור קרמר אתה מפחיד נורא. יש סיכוי שהחיידק הזה יגיע לעין, אני אחרי 3 נתוחים בעין חמישה חדשים אחרי תאונה ועל סמך מה אתה אומר שהחיידק יכול להגיע לעין?? אני שומרת על הגיינה אבל מה עוד אני צריכה לעשות? חוץ מזה שהרופא הסתכל במכשיר ואמר שאין לי בעיה, אבל העין שלי כל הזמן שבה וזבה, ואני בחרדות קשות.

אורית שלום רב, אינני מתכוון להפחיד אותך! אמרתי לך שחיידק מסוג זה נדיר בקרב הגורמים לזיהום בקרנית או בעין עצמה, אך הוא אפשרי כגורם מזהם. אני ממליץ לחזור על תרבית מההפרשות בעין ולנקות את העין עם מגבוני אייקר פורטה של ד"ר פישר פעמיים ביום. במידה והחיידק יצמח שוב בתרביות יש לתת טיפול מתאים באנטיביוטיקה למשך שבועיים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין