מינון אזניל לטיפול בכלמידיה בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/02/2015 | 16:15 | מאת: עדי

שלום רב, מצאו אצלי כלמידיה בעיניים וקיבלתי מרשם לאזניל: פעם אחת ביום מנה של 5 כדורי אזניל של 250 מ"ג (1.25 גרם) * 3 ימים, כלומר סה"כ 15 כדורים. קראתי שבדרך כלל המינון שנותנים הוא 500 מ"ג ביום למשך 3 ימים (סה"כ 6 כדורים). זה בטיחותי לקחת מינון שגדול ביותר מפי 2 מהמינון שבדרך כלל נותנים? איזה סכנות יש במינון יתר של אזניל? לגבי ילדים קראתי שהמינון הוא 10 מ"ג לכל ק"ג ממשקל הגוף. אני שוקל 100-105 ק"ג (גובה 1.87 מטר). ייתכן שבכלל המשקל שלי נתנו לי מינון גבוה כזה? תודה רבה מראש!

עדי שלום רב, במידה ומשקלך הוא בסיביבות 100 ק"ג, המנה המחושבת לפי 10 מ"ג היא 1 גר' ביום. אין נזק מ5 כדורים לאזניל ליום למשך שלושה ימים. ממליץ להשתמש בטיפות מסוע סולפסיד טיפה אחת 4 פעמים ביום למשך 3 שבועות בנוסף לכדורים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין