קטראקט בגיל 44

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/02/2015 | 13:50 | מאת: ארז

שלום רב, אובחן אצלי קטראקט בעין שמאל. עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים של קופת החולים. אני בן 44. עין ימין ימין. שאלותיי הן : - האם זה נפוץ מקרים של קטראקט בגילאים של 40 ? - האם זה הפיך ? האם יש מצב לשפר זאת בלי ניתוח ? אם כן באילו סוגי טיפול ? - מהן הגורמים המשפיעים על קטראקט ? האם השמנה וסכרת יכולים להוות גורמים ישירים ? - האם אני יכול למשוך את עניין הקטראקט זמן רב ? או שזה יכול לגרום לנזק ? תודה. ארז

ארז שלום רב, יתכן ממצא של קטרקט בגיל 44 שנים, אך זה נדיר יחסית לאוכלוסיה הכללית. בכל מקרה של קטרקט אשר מוריד את ה ראייה באופו משמעותי ומפריע לתפקוד הראייתי היום יומי מומלץ לבצע ניתוח קטרקט. סכרת היא גורם מזרז התפתחות קטרקט. ניתן לדחות את הניתוח, כל זמן שהקטרקט אינו מפריע לתפקוד יום יומי. בברכה, פרופ' ישראל קרמאר

מנהלי פורום בריאות העין