צלקת ברשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/02/2015 | 14:11 | מאת: יוסי

שלום רב, אני בן 35 ובעל צלקת ברשתית עין שמאל שאובחנה אצלי כשהייתי בערך כבן 8. אז הבחנתי בכך שאיני מצליח לראות כשעין ימין עצומה. בשעתו נאמר להורי שהגורם לצלקת הוא גנטי או מלידה, אך לצערי הם לא שמרו את המסמכים הרפואיים. עשיתי מחקר קטן ברשמת ולהבנתי הגורם לצלקת ברשתית מסוג זה (קרי, לא ניוונית) יכול לנבוע מוירוס בשם CMV או ממחלה בשם בסט או משהו בסגנון. האם אפשרי לדעת כיום ממה נגרמה לי הצלקת? בנוסף, האם ככלל צלקת ברשתית עשויה לעבור לילדי? תודה מראש

שלום רב, צלקת ברשתית איננה מחלה גנטית. לגבי הניסיון לזהות את כותרת המחלה וסיבתה. גש לבדיקת מומחה לרשתית שאולי יצליח לזהות. בברכה, ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום בריאות העין