עבודה ברפואה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/02/2015 | 14:21 | מאת: עמית טובול

שלום אני עמית סטודנטית לרופאה ואני צריכה להגיש עבודה בנושא רפואת עיינים.אשמח אם רופא מומחה יענה לי על כמה שאלות : 1.האם אתה יכול לספר לנו על תחום התמחותך,באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך? שאלות בנושא גלאוקמה : 2.מהי שכיחות מחלת הגלאוקמה אצל מטופליך?בארץ?בעולם? 3.מהם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלת הגלאוקמה ? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ? 4.דרכי אבחון חדישים למחלה ? 5.דרכי טיפול חדישים למחלה? 6.מחקרים/ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא המחלה? 7.מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים? 8.מהן ההשלכות על המשק של מחלה זו? 9.מהי הפרוגנוזה של חולים במחלה ובמה היא תלויה? 10.מהן המלצותיך בניית תכנית מניעה מתאימה למחלה ,לאוכלוסייה הכללית,לאוכלוסייה בסיכון,ולאנשים שלקו בתופעה? 11.האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז בארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה?

עמית שלום, תחום המומחיות שלי הוא ניתוחי קטרקט, ניתוחי השתלות קרנית וניתוחי לייזר לביטול משקפיים. לגבי השאלות בנושא מחלתץ הגלאוקומה כדאי להתייעץ עם מומחים לגלאוקמה העובדים במרפאות הגלאוקומה בכל בית חוליםציבורי. זו מחלה כרונית, עם שכיחות של כ1/1000 מטופלים. גורם הסיכון החשוב הוא קיום המחלה במשפחה. האבחון נעשה על פי מדידת לחץ תוך עיני, מראה עצב הראייה וממצאי שדה ראייה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין