שינוי בצילינדר עקב לחץ

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/02/2015 | 09:36 | מאת: אבי

עשיתי ניתוח קטרקט לפני כשנה ומחצה , לפני הניתוח היה לי קוצר ראייה מלווה בצילינדר, לאחר הניתוח המנתח אמר לי שהוא ביצע חתך שהוריד לי את הצילינדר , ובאמת הצילינדר ירד משמעותית . לפני כחודשיים בטעות הזרמתי זרם של מים בלחץ ישירות לתוך העין למספר שניות , ומאז יש לי ירידה באיכות הראייה והצילינדר עלה . האם זה זמני האם זרם מים יכול לשנות את החתך של הניתוח תודה

שלום רב, אם לחץ המים גרם למכה חזקה בקרנית, הצילנדר עלול להשתנות, כתוצאה משינוי מכני במבנה של החתך שבוצע. המכה צריכה להיות מאוד חזקה כדי שתהליך זה יקרה לאחר שנה וחצי מהניתוח. עליך לשנות את המשקפיים בכל מקרה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין