לכלוך שחור בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/02/2015 | 08:17 | מאת: אבישי

שלום, כחודש אני רואה מעין לכלוך קטן שחור דרך עין שמאל. הוא מלווה את המבט שלי. הייתי אצל רופא עיניים אשר הרדים לי את העין ובדק אותי במכשיר, הוא אומר שהכל בסדר ולא רואה כלום. מה עליי לעשות, האם זה נורמלי להיות עם דבר כזה ואולי זה יעבור עם הזמן? תודה.

אבישי שלום רב, כנראה שמדובר בניוון הג'ל או גוף הזגוגית (ויטראוס) בחלק הפנימי של העין. הגורם לתופעה של ראיית נקודות שחורות, קווים, ענן או כורי עכביש (פלוטרים). לממצא זה אין טיפול והוא דורש מעקב. לעיתים ישנה הטבה בתחושות עם הזמן ולעיתים הפלוטרים לא משתנים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין