דלקת עיניים כרונית, פתרונות ושימוש ממושך בדוקסלין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/02/2015 | 22:43 | מאת: עובד עצות

שלום כבר כשנה וחצי אני מחפש פתרון לבעית דלקת העפעפיים אך ללא הצלחה אני עובד במחשבים והכאבים בעיניים מציקים לי מאוד, וחייב להגיע למצב שאפשר לשרוד את הבעיה. הסיפור ארוך, אך כרגע זאת תמונת המצב: הייתי שלושה חודשיים תחת דוקסלין, רסטזיז ואומגה 3. לאחר תום שלושת החודשיים הרופאה אמרה לי להפסיק עם הדוקסלין , היה שיפור חלקי (עדיין רחוק מטוב, עדיין כאבים בעבודה ממושכת מול מחשב , אולם ממש ממש לא נעים אבל אפשר לסבול) המשכתי עם הרזטזיז (כרגע בחודש הרביעי) ועם האומגה 3 ועם קומפרסור אחד ביום + נוי בלף נראה שיש רגרסייה במצבי והכאבים חוזרים בעוצמה הקודמת שלהם חזרתי לרופאה והיא רשמה לי דוקסלין לעוד חודש, וסירבה לתת לי יותר מזה. לפי מה שקראתי עדיף להמשיך עוד עם הדוקסלין עד שמגיעים למצב "נקי" ואז לנסות להפסיק ולא במחצית הדרך. היות וזה הדבר היחידי שעזר עד כה, אני לא רואה בררה אחרת אך הרופאה לא רצתה לרשום לי ליותר מחודש אחד (אחרי שלקחתי שלושה חודשיים ואחרי הפסקה של חודש כאשר היתה החמרה המצב עקב ההפסקה) השאלה שלי מה לעשות? האם אני צודק ואכן אני צריך עם הדוקסלין לתקופה ממושכת יותר? אשמח לתשובה והצעות אם יש דברים שלא ניסיתי, כמו כן אם הכיוון שלי כרגע הוא נכון ועושה רושם שאני צריך למצוא רופא חדש שימשיך איתי את הטיפול היחידי שנשאר לי כרגע שנראה שמגיב, אשמח להצעות/ המלצות לרופא עיניים תודה

10/02/2015 | 10:19 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב אכן מצב לא פשוט לגבי הדוקסילין זוהי תרופה שגם לה יש תופעות לוואי וכשמפסיקים אותה פעמים רבות המצב עלול לשוב לקדמותו כיוון שהיא בעיקר משנה את הרכב השומן והמרכיב האנטיביוטי שבה גם לו יש חלק אך במקרים בהם לאחר ההפסקה המצב שב לקדמותו לא בהכרח שיש הגיון להמשיך את הטיפול לתקופה ממושכת מציע לקרוע גם על COMPUTER VISION SYNDROME שגם לו חלק בתופעה ולהשתמש בתחליפי דמעות ובהפסקות מכוונות כמו גם במצמוץ מכוון להקלה מבחינת בחירת רופא עיניים הרושם שלי שיש לך רופאה מצויינת שטיפלה בך בצורה מייטבית וממליץ להמשיך ולהיוועץ בה לפני שאתה מחליף רופא בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין