כתם קטן וצהוב

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/02/2015 | 16:59 | מאת: גדי גרינברג

שלום רב סובל מזה מספר חודשים מהופעה למספר שעות של כתם קטן וצהוב המטשטש לי את מרכז הראיה בעין אחת עד כדי חוסר יכולת לקרוא. לאחר מספר שעות התופעה נעלמת. הדבר חוזר מספר פעמים ביום ולא מלווה בכאבים. בבדיקה אצל רופאת העיניים לא נמצא דבר. גם בדיקת שדה ראיה וOCT נמצאו תקינות. כרגע רופא המשפחה מנסה לברר לגבי קריש דם או זרימת דם לא תקינה למוח. לא נראה לי שזה הכוון. מה עלי לעשות? אני חושש מהחמרת המצב או הופעתו גם בעין השניה דבר שיגרום לי לחוסר יכולת לקרוא. תודה גדי.

גדי שלום רב, במידה וקרקעית העין נבדקה ביסודיות ולא נמצא ניוון הזגוגית או פלוטרים על רקע היפרדות הזגוגית, יש להתייעץ עם נוירואופטלמולוג בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין