פצע בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/01/2015 | 11:41 | מאת: רעות

ניקיתי את העיניים עם צמר גפן ספוג במסיר איפור, ולחצתי חזק מדי. נהיו לי כאבים חזקים באזור הפגיעה, ובוקר למחרת התעוררתי עם כתם אדום ענק בעין. האם זה מצריך ביקור אצל רופא או שמדובר בפיצוץ נימים שיעבור מעצמו?

רעות שלום רב, קרוב לוודאי שמדובר בשפשוף של רירית גלגל העין (לחמית) אשר גרם לדימום מכלי דם ורידי שנפגע. אם התופעה לא תחלוף תוך מס' ימים או אם יהיו כאבים יש להבדק ע"י רופא עיניים כדי לשלול פצע שפשוף בקרנית העין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין