צילום או סי טי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/01/2015 | 11:26 | מאת: שושי

דר, נכבד שלום, רציתי לדעת בבקשה אם זה תקין שאתלווה עם אבי לצילום או סי טי שידוע לי שאין בו קרינה,אך במחלקת עיניים שבו יש שלטי אזהרה-הבנתי שיש רופאים שמבצעים צילומי ליזר-האם יש בזה קרינה? ב. כיצד אדע שאפשר להתלוות לצילום או סי טי אם חדר ליד מתבצע צילום ליזר? ג. כשמחכים בחדר המתנה? אם יש אפשרות שהנני בהריון שליש ראשון? בכבוד רב,

שושי שלום רב, צילום OCT איננו כולל קרינה הדומה לרנטגן ולכן אין בו שום סיכון להריון. זהו צילום אופטי בלבד (קרן אור). לגבי טיפול לייזר בעיניים גם כאן אין סיכון לעובר אלא יש להיזהר לא להתקרב למכשיר הלייזר בלי משקפיי פילטר היות וקרן הלייזר עלולה לחדור לעין ולהזיק לרשתית האדם הנחשף לקרנית הלייזר. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין