צלקת ברשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/01/2015 | 16:19 | מאת: רותי

שלום, נולדתי עם צלקת ברשתית במרכז העין. כנראה הצלקת נובעת nציטומגלווירוס שעבר לי בעת הלידה.(אני מאומצת כך שאינני יודעת הרבה עם עברי)... כרגע אני בהריון בחודש 5 ואני חוששת שמה הוירוס יכול לעבור לעובר. עשיתי את בדיקת נוגדנים CMV IGg+IGm והן יצאו שליליות. (עשיתי את הבדיקה כבר 3 פעמים) אך יחד עם זאת יש לי תוצאות של בדיקות שעשיתי כשהייתי תינוקת (אני מאומצת מברזיל) ועל פי התוצאות שתורגמו חלקית רשום כי מחקר ציטומגלווירוס: "רוק ורירית לחי - תאי קשקש רבים - חלקם הראו basophilic תכלילים גרעיניים תואם עם ציטומגלווירוס שתן: - כמות מתונה של שפיכת תא, חלקם עם תכלילים basophilic גרעיניים ניכרים, דבר המצביע זיהום ציטומגלווירוס" האם זה יכול לעבור לעוברית? אני מאוד חרדה מהעניין כיוון ובזמנו אמרו לאימי המאמצת שאסור לי ללדת לידה טבעית כדי שהנגיף לא יעבור לעובר? האם זה אכן נכון? האם יכול להיות שזה פשוט עבר? תודה.

רותי שלום רב, וירוס הציטומגלווירוס עובר לדמו של העובר אך ורק בזמן זיהום אקטיבי במהלך ההריון. ניתן לגלות זיהום אקטיבי ע"י בדיקת דם של האמא במהלך ההריון וביצוע אנליזה ישירה לוירוס הCMV+ בדיקת נוגדן IAM לוירוס זה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין