כאב חוזר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/01/2015 | 07:02 | מאת: חן

לפני כחודשיים נשרטה לי העיין מהציפורן שלי ממש בקרנית. קיבלתי טיפול בטיפות אנטיביוטיות וזה עבר. חודש וחצי אחרי התעוררתי עם פרץ של כאב ובערה בעין מיד הלכתי לרופא שלא מצא כלום. מאז פעם בשבועיים או יותר יש לי את ההתפרצויות כאב האלה. תמיד אני מתעוררת עם זה לפנות בוקר ומטפלת בניגוב חיצוני וקומפרסים קפואים. עדיין לוקח זמן עד שעובר, מה אפשר לעשות?

חן שלום, הבעייה שהנך מתארת נקראת תסמונת הפצע החוזר בקרנית (RCE) המופיעה לאחר שריטה מציפורן בקרנית, הגורמת לפצע קטן שאיננו מתרפא בצורה שלמה ולכן מופיע אח"כ בהתקפים של כאבים במשך תקופה ארוכה ואפילו שנים רבות. הטיפול המומלץ על ידי הוא שיוף עם קרן לייזר מסוג אקסיימר בשיטת טיפול הנקראת PTK. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין