טשטוש בעין ימין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/01/2015 | 00:59 | מאת: שי

שלום לכם. אני בן 41 מרכיב עדשות מגע קשות כבר יותר מ20 שנה. לאחרונה שמתי לב שהראיה בעין ימין מטושטשת והנחתי שמדובר בלכלוך על העדשה. הלכתי לחונות אופטיקה ושם הזמינו לי עדשות חדשות כשהמספר בעין שמאל נשאר -5 ובעין ימין הגדילו ל-6. כשקיבלתי את העדשות החדשות יומיים-שלושה ראיתי יותר טוב (עדיין יותר חד בעין שמאל) ואחרי זה הראיה בעין ימין שוב מטושטשת מאד. קבעתי כבר תור לרופא עיניים וברור לי שאתם לא יכולים לדעת בודאות אבל האם סביר להניח שזה קטרקט או שיש הסברים סבירים אחרים. פשוט נהייתי קצת לחוץ מהמצב ואשמח לקבל איזושהיא חוות דעת בינתיים.

25/01/2015 | 11:56 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שי שלום רב סיבות לירידה בראיה בעין אחת יכולות לנבוע ממגוון רחב של סיבות. נתון מעודד הוא שלאחר החלפת העדשות לפחות למשך מספר ימים ראית טוב יותר אולם העובדה שהבעיה חזרה עלולה לכוון עדיין למגוון של בעיות החל מעכירות בקרנית בעדשה או בזגוגית עבור דרך בעיות ברשתית ובמרכז הראיה או עצב הראיה וכלה בבעיות שמערבות את מערכת העצבים המרכזית על כן מומלץ בהחלט להבדק אצל רופא עיניים בהקדם. אם העין גרויה ובמיוחד אם גם כואבת מומלץ להפסיק מיד להרכיב עדשות מגע ולעבור למשקפיים עד בדיקה בהקדם אצל רופא העיניים בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין