תוצאות בדיקות מעט מלחיצות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/01/2015 | 14:35 | מאת: יעל קליינמן

שלום רב, לאחרונה עברתי סדרת בדיקות בחשד למחלה דמיאלינטיבית. לציין שMRI חזר תקין. כחלק מסדרת הבדיקות עשיתי בדיקת שדה ראיה עם התוצאות הנ"ל: עין ימין: באמינות טובה, חסר טמפוראלי המכבד קו אמצע עין שמאל: כנ"ל הערות: יש צורך בקורלציה קלינית ממליץ ייעוץ רופא בהקדם האפשרי רושם ל - BITEMPORAL HEMIANOPIA. בנוסף עשיתי OCT שתוצאותיו להלן: שתי העיניים: איכות סריקה בינונית עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה ללא עדות להידקקות בסיבי העצב. עובי RFNL ממוצע 103 מיקרון מימין ו100 משמאל לציין C/D ורטיקלי 0.06 מימין ו- 0.09 משמאל. ניסיתי לקבוע תור לנוירואפטמולוגית שלי אולם יש לה תור פנוי רק באפריל ובנתיים אני די בלחץ. האם יש צורך בתור דחוף יותר? תודה רבה וסליחה על המייל הארוך. יעל

יעל שלום, כדאי לפנות לנוירואופטלמולוג לבדיקתו שכן בהגדרה של חסר טמפורלי דו צדדי המכבד קו אמצע- זוהי כבר התוייה לבדיקתו. הבדיקה צריכה להתבצע בהקדם. אני מציע לך לבקש הפניה למיון דרך רופא המשפחה שלך ולא להמתין עד אפריל. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין