בעיה ברשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/01/2015 | 15:30 | מאת: מיכל

לפני כשנתיים אחרי ניתוח קטרקט ( 4 שנים בערך אחרי הניתוח ) התחלתי לראות פחות טוב הרופאה לא ראתה שום דבר והפנתה אותי ל OCT שהיה תקין לגמרי אחרי כמה חודשים כשהבעיה המשיכה היא זיהתה קצת קטרקט משני ועשיתי לייזר שכמעט ולא עזר היום אחרי שנתים שוב פניתי כי ראיתי שזה מחמיר והפעם היא ראתה "שינויים צלופניים " ברשתית הפנתה שוב לOCT מה זה יכול להיות ? האם יתכן שתוך שנתים יראו משהו אחר ב oct ?

מיכל שלום רב, בהחלט יתכן כי אחרי שנתיים יתפתח ממצא ברשתית המרכזית הנקרא ERM שזה קרום צלופני הצומח על מרכז הרישתית ומתגלה ע"י צילום מדוייק זהץ הממצא דורש יעוץ ממוחה רשתית ומעקב. בברכה פרופ' ישראל קרמר.

03/02/2015 | 20:39 | מאת: מיכל

לא נמצא כלום ב oct ממה יכולה לנבוע הירידה בראיה ?

מנהלי פורום בריאות העין