קונטור פוביאלי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/01/2015 | 14:02 | מאת: חנן דיין

בני בן 4 ויש לו קושי לראות ברור למרחק, בבדיקות שעשינו התברר שאין לו צורך במשקפיים והבעיה שלו היא משהו אחר. עשינו מגוון בדיקות ובבדיקה האחרונה OCT התוצאות שקיבלנו הן: בשתי העינים - שכבות הרשתית סדירות ורמת הRPE שמורה, אך לא קיים קונטור פוביאלי. יש לנו תור לרופא עיניים רק עוד כחודש משום שיש לנו עוד בדיקה שהוא הפנה אותנו. השאלה שלי היא מה אומר "לא קיים קונטור פוביאלי"??? תודה

שלום חנן, הפוביאה הי האזור המרכזי והדק של הרשתית והיא הגורם לחדות הראייה המיירבית והמייטבית. ייתכן והבדיקה הנוספת הינה בדיקה אלקטרופיזיולית לוודא את הפעילות החשמלית באזור הפוביאה. בברכה ד"ר עמי הירש

22/01/2015 | 10:41 | מאת: חנן דיין

ד"ר עמי הירש תודה על תשובתך, ביצענו בעבר כבר בדיקה אלקטרופיזיולית שיצאה תקינה. האם למיטב ידיעתך קיימת דרך לשפר את הראייה של בני? לא רשמתי בהודעתי הקודמת אבל הוא סובל בנוסף מניסטגמוס תודה, חנן

מנהלי פורום בריאות העין