שריטה מדף בלובן העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/01/2015 | 01:34 | מאת: יעל

לפני שבוע-10 ימים הזזתי דף באופן שבטעות הקצה שלו שרט אותי בעין (בדומה לpaper cut). בדקות הראשונות כמובן כאב והתקשתי לפתוח את העין. עם הזמן הכאב נרגע וחלף. נשאר לי עדיין פס אדום באותו מקום- בלובן העין. אתמול המקום התחיל להציק לי שוב, לא כואב, אבל מרגישה את המקום (בדומה לתחושה של גוף זר בעין), ולפעמים מגרד. אין הפרעה בראייה. אני בת 33, מאובחנת בדלקת עפעפיים כרונית (Blepharitis) בשתי העיניים, וסובלת מיובש תמידי. האם זה יחלים מעצמו או שיש צורך לפנות לרופא עיניים? האם לפנות לרופא עיניים בדחיפות?

יעל שלום רב, יתכן וקצה הדף פגע בלחמית או בקרנית ההיקפית ויתכן וקיימת שריטה במקום הפגיעה באם הנך מרגישה הפרעה יש לעבור בדיקת עיניים על מנת לאבחן שריטה ואז לטפל ע"י טיפות או משחה אנטיביוטית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין