ניתוח קטרקט במצב של גוטאטה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/01/2015 | 12:17 | מאת: חמוטל בר-יוסף

שלום רב, יש לי קטרקט במצב התחלתי ונמצאה אצלי גוטטה בשתי העיניים. הרופא המליץ לא לבצע ניתוח קטרקט בשלב זה. האם זוהי החלטה נכונה? האם ניתן לשפר מצב של גוטטה בדרכים מקובלות או רפואה אלטרנטיבית? תודה חמוטל בר-יוסף

18/01/2015 | 15:20 | מאת: ד"ר ישי פאליק

חמוטל שלום רב ביצוע ניתוח קטרקט קשור בעיקר לסמיכות הקטרקט והשפעתו על הראיה לגבי הגוטטה גם לה יש קריטריונים המשפיעים על אופן הניתוח ולצורך כך צריך למדוד את עובי הקרנית וספירת תאי אנדותל במקרים שהרופא מתרשם קלינית שיש לממצא השפעה על הניתוח לגבי רפואה אלטרנטיבית יש להיוועץ במטפל מתחום זה. לרפואה המערבית אין כיום טיפול שמשפר גוטטה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין