12 שעות לאחר פתיחה לראשונה...

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/01/2015 | 20:01 | מאת: אגוזוב

בטיפות נגד היובש בעיניים חד פעמיים כאלו כמו Hypotears ו-Refresh לא היה כתוב בתוך כמה זמן צריך להשמיד את המיכל, רק רוקח היה אומר שצריך להשתמש בבקבוקון תוך 24 שעות. אבל בטיפות Tears Natural Free רשום במפורש ובצבע אדום: "יש להשמיד את המיכל עם שיירי התמיסה תוך 12 שעות לאחר פתיחת הבקבוק לראשונה". השאלה: המיכלים גדולים ונשאר עוד חצי המיכל אחרי שימוש בו אחרי 12 שאות, וחבל לזרוק אותו - הטיפות יקרות בבית מרקחת... מה יכול לקרות אם אני אשתמש בו אחרי 12 שעות? מה הם מתקלקלים לגמרי 12 שעות אחרי פתיחה? אולי כן אפשר להשתבש בהם עד שמיכל יתרוקן?

11/01/2015 | 15:55 | מאת: ד"ר ישי פאליק

אגוזוב שלום רב המומלץ הוא להשתמש בטיפות לפי הוראות היצרן כלומר אם פתחת בבוקר לסיים את השימוש בערב ולא להשתמש באותו מיכל למחרת. החשש הוא מזיהום של קצה המיכל עצמו כמו גם הטיפות עצמן כיוון שאין בהן חומר משמר. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין