בדיקה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/01/2015 | 18:56 | מאת: דניאל

שלום רב, ביצעתי לפני כשנתיים בדיקת התאמה אצלכם (אצל פרופ' קרמר), בה נאמר לי שאני מתאים גם לניתוח מסוג PRK וגם לניתוח מסוג אינטרלאסיק והומלץ לי גם להוסיף את טכנולוגית הwavefront (כרוך כאמור בתוספת תשלום) בגלל הצילינדר (1.5) בטענה שהווייבפרונט יעזור למנוע את הסיכוי שאני אסבול מהילות וסינוורים. לשאלתי אם היובש בעיניים כתופעת לוואי יכול להימשך לצמיתות לאחר הניתוח נעניתי כי זה קורה במקרים נדירים. רציתי לשאול בבקשה אם אתם יודעים לאתר בבדיקה את האנשים שעשויים כתופעת לוואי לסבול מיובש כרוני בעיניים לאחר הניתוח (שלא עובר אחרי מס' חודשים) או שזה דבר שלא ניתן לחזות מראש בבדיקה? כי לא נאמר לי אם זה יכול לקרות לי ספציפית או לא ומה הסיכויים שזה יקרה. בגדול אין לי יובש בעיניים ביום-יום, אבל לדברי אופטומטריסט אין לי מספיק לחות/דמעה בעין בשביל להרכיב עדשות מגע בצורה נוחה מבחינת עניין של יובש. (ניסיתי בעבר והיה תחושה של חול בעין ויובש רציני) ומה לגבי העניין של ההילות? אתם יכולים לדעת בבדיקה מי עשוי לסבול מהילות וסינוורים שישארו קבועים לצמיתות? בתודה

11/01/2015 | 16:10 | מאת: ד"ר ישי פאליק

דניאל שלום רב לא ניתן לחזות במדוייק מי יסבול מיובש קבוע לאחר הניתוח וכפי שנאמר לך המדובר במקרים בודדים בלבד. אם אין יובש בעיניים לפני הניתוח הסיכויים לכך נמוכים. יחד עם זאת כפי שאתה מתאר מצב הדמעות שלך אינו 100% ולכן זה מעלה את סיכוייך לסבול מיובש אך לאורך כמה זמן לא ניתן לדעת מומלץ להתייעץ עם הרופא הבודק. לגבי ההילות והסינוורים המצב דומה איננו יודעים מי יסבול מכך וכיוון שלא ניתן לצפות זאת מבצעים ניתוח הכולל WAVEFRONT במטופלים שהקרניות שלהם פחות סדירות על מנת להפחית את הסיכוי לתופעה בברכה דר ישי פאליק

דניאל שלום רב, כפי שנאמר, יבוש בעיניים היא תופעה שקורית לאחר ניתוח מסוג אינטראלאזיק, אך בדר"כ חולפת לאחר מס' חודשים ולעיתים יש להשתמש בטיפות ליובש במשך מס' חודשים. לעיתים נדירות היובש נמשך מעבר ל6-12 חודשים. יש אמצעים לטפל בו במקרים אלו. למקרי הסינוורים בלילה וויבפרונט מיועדת למנוע תופעות לוואי אלו. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין