ניתוח ליזר או השתלת עדשה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/01/2015 | 11:16 | מאת: שי

שלום רב, נבדקתי לניתוח לייזר המספר שלי גבוה ו עובי הקרנית קטן למרות זאת הרופא אמר שהוא יוכל להוריד לי את המשקפיים עם לייזר ויגיעה לעובי קרנית של 290 מה הניתוח היותר פשוט ופחות מסוכן עם פחות השפעות ארוכות טווח? האם זה ישפיע על ניתוח קטרקט בעתיד? תודה

שי שלום רב, במקרים של קרנית דקה ומספר גבוה מומלץ לבצע ניתוח לייזר לא חודרני וללא חיתוך בקליפה. אלא רק שיוף לייזר שטחי מסוג PRK או LASEK. ניתוח זה לא ישפיע על ניתוח קטרקט בעתיד, אולי רק על דיוק העדשה המושתלת בניתוח קטרקט. לגבי חישוב זה ישנן כיום שיטות המשפרוץ את דיוק החישוב. ישנה גם שיטה חלופית לPRK והיא השתלת עדשה המתבצעת בניתוח כירורגי ההעדשה מושתלת ללשכה הקידמית של העין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין