כאבים בעין שמאל בזמן השינה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/01/2015 | 18:02 | מאת: נתנאל

שלום רב, עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים prk בחרתי לניתוח מסוג זה ולא לאסיק שגם הייתי מתאים בגלל שאני עוסק בספורט. אני כשבוע וחצי לאחר הניתוח ומאז בתדירות של כמה ימים ובסה"כ מאז הניתוח 3 פעמיים קרה לי באמצע השינה אפילו בשעות מאד מאוחרות 3 ,5 בבוקר שאני פתאום מרגיש כאז עז ודקירות בעין שמאל בלבד הדבר בלתי נסבל עם אני משאיר את העין סגורה ולכן אני מתעורר ומשאיר את העין פתוחה לעשר דקות עד שהמצב נרגע וחוזר לישון כמו כן בעת הכאבים יורד לי המון דמעות בעין הכואבת בלבד . יש לציין שאני רואה דיי טוב יחסית לזמן שעבר מאז הניתוח וכמו כן אני רואה באותו עין שמאל באור היום במראה מין כתם אפור חלש כזה בעם אני מזיז את העין לכיוון העף . כשבוע לאחר הניתוח לקחתי 3 פעמיים ביום שני סוגי טיפות סטורדקס ועד סוג . לאחר ביקורת אצל הרופה הונחתי שהכל בסדר בעיניים שאני יכול לחזור לנהוג וכן להפסיק עם טיפות אלו ולעבור לסוג אחד של טיפות 3 פעמים ביום למשך חודש ימים fml . אשמח לדעת למה אני סובל מכאבים שציינתי ומהו אותו כתם אפור חלש כזה באותו עין על מה הוא מעיד והאם הוא יעלם? תודה רבה.

07/01/2015 | 12:40 | מאת: נתנאל

אפשר לקבל כאן תשובה ??

נתנאל שלום רב, לעיתים לאחר ניתוח מסוג PRK שכבת האפיטל מתראפת לאט מאוד ובאופן לא מלא וחלק. לכן בזמן השינה מרגישים כאב עקב חיכוך העפעפיים עם האזור הלא סדיר של תאי האפיתל באיזור ליטוש הלייזר. אזור זה גם גורם לתחושת כתם אפור בשדה הראייה המרכזי. יש להמשיך טיפול ע"י טיפות FML ובדעמעות מלאכותיות לסיכוך הקרנית מסוג ויסקוטירס ג'ל לפני השינה ומספר פעמים גם בהמשך היום בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין