קיעור

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/01/2015 | 19:18 | מאת: אמיר

היי ילד בן 7.5 בעקבות מעקב פזילה מולדת התברר כי יש קיעור עין שמאל 0.9 וימין 0.6 - היום נבדקנו ע'י רופאת עיניים ופעמים קודמות בדקו אותו רופאי אורטופטיקה של פזילה ,שלא הבחינו בקיעור ( אמורים היו???) הילד רואה טוב מאוד ולחץ תוך עיני תקין -בעקבות הממצא נשלחנו לבצע ct ראש וארובות עין שיצא תקין , האם זו גלאוקומה? האם יש חשש מעיוורון ? אני די בחשש , להלן ממצא הבדיקה - תנועות עיניים מלאות be sooa 2, קונוורגנציה תקינה, סגמנטים קדמיים תקינים ושקטים,עדשות זכות, פונדוסים: הרשתיות שטוחות.בימין c/d 0.9 בשמאל c/d 0.5 0.6

05/01/2015 | 13:06 | מאת: ד"ר ישי פאליק

אמיר שלום רב אכן יש לבצע בירור וטוב שהCT פורש כתקין מבחינת התקדמות הבירור יש לבצע OCT של עצבי הראיה ושדות ראיה או ממוחשבים- תלוי ביכולת הילד לשמור על הריכוז הדרוש לשם כך, או שדה ראיה מסוג גולדמן. בכל מקרה מומלץ לערב מומחה גלאוקומה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין